Kicsi kincseim

Schatz

Schatz

5 energizáló tipp őszre

2018. október 21. - Schatzka

Úgy érzed, jó lenne egy kis plusz energia? Olvasd el az alábbi tippeket, amelyekkel könnyebben veheted a mindennapok akadályait, és a rövidülő napok okozta melankolikus hangulat is messze elkerül!

 

1. KI A ZÖLDBE

A természet gyógyító, frissítő ereje mindannyiunk számára elérhető. Nem kell hozzá szinte semmi, csak némi idő és elhatározás, és máris a közeli parkban, vagy erdőben sétálhatunk, szívhatjuk magunkba a növények energiáit, akár még fát is ölelhetünk, ha ahhoz van kedvünk. Ősszel egyébként is gyönyörű színekben pompáznak a fák, bokrok, a botanikus kertekben még koncentráltabban tapasztalhatjuk az élményt.

faoleles.jpgEz én vagyok, nagyon szeretek fákat ölelni, boldogság és energia áramlik bennem olyankor!

Erről a témáról bővebben az alábbi könyvekben is olvashatsz:

az_erdo_gyogyit.jpg

Kapcsolódj össze a természettel, és hagyd, hogy meggyógyítson. Szívd tele a tüdőd az erdei levegővel, amelynek rákmegelőző fitoncid részecskéi csökkentik a vérnyomást, a stresszt és kilazítják az izmokat. 

erdofurdozes_kezikonyve.jpg

Hagyjuk, hogy a fák mutassák az utat! Már az is gyógyító hatással lehet ránk, ha minden érzékszervünkkel figyelve egyszerűen csak jelen vagyunk a természetben. Az erdők felébreszthetik bennünk az elfeledett, de erős kapcsolatot, amellyel valamennyi élőlényhez kötődünk. Ez az "erdőfürdőzés"

erdoterapia.jpg

Ki ne érezné jobban magát egy erdei séta során vagy egy parkban elköltött uzsonna után? Lelket simogatóan üdítő érzés fog el bennünket a szabad ég alatt, a zöldben. Az Erdőterápia tanácsait követve meglepő s egyben csodálatos változásokat észlelhetünk nemcsak magunkon, de a társas kapcsolatainkban is.

clipboard03.jpg

Kutatási eredmények is igazolják, hogy ha egy ráérős séta közben minden érzékszervünkkel ráhangolódunk a minket körülölelő természetre, és a fák illóolajai felszívódnak szervezetünkben, az jó hatással van immunrendszerünkre, közérzetünkre.

2. TÖBB FÉNYT

 A rövidülő nappalokkal a hangulatunk és energiaszintünk is negatív pályára állhat. De szerencsére ma már sokféleképpen tehetünk ellene, például megfelelő benti világítással, hangulatos gyertyákkal, mécsesekkel, vagy akár infralámpával is. 

Íme néhány konkrét példa:

peony_apple_pie.jpg

Az otthon melege az egyre hűvösebb őszi napokon a nagymama almás pitéjétől válik igazán nyugtatóvá. Legújabb, limitált kiadású illatunkban a karamellizált alma, fahéj, szegfű és édes vanília illata keveredik! 

Összetevők: 100% természetes szójaviasz, minőségi növényi eredetű illatolajok, pamut kanóc. 

Itt meg tudod rendelni.

 

pumpkin_love_greenway.jpg

Ha nemcsak magadat szeretnéd meglepni a hangulatos őszi illatokkal, fényekkel, akkor szuper választás egy ajándékcsomag. Az idei ősz slágere a GreenWay Pumpkin Love válogatása, amelyben a Pumpkin Spice szójagyertya mellett egy másik, szabadon választott szójagyertya is helyet kap. Még gyufát sem kell keresni, mert azt is tartalmaz a szép doboz. 

Ezek a gyertyák is környezetbarát anyagból, 100% szójaviaszból készülnek, adalékok, festékek, kőolajszármazékok nélkül, csomagolásuk újrahasznosított és újrahasznosítható.

 ITT tudod megvásárolni többek között ezt a csomagot is!

sjopenna.JPG

IKEA Sjöpenna asztali lámpa - Lágy, otthonos hangulatvilágítást teremt a szobában.

A++ fogyasztású, így környezetbarát energiafelhasználás is jellemzi.

 

Ha az okos világításról szeretnél infokat, katt ide!

3. IZZADJ

Ősi bölcsesség, hiszen öregapáink és öreganyáink a megmondhatói, hogy az izzasztó kúrának számos jótékony hatása van. Például a verejtékezéssel a méreganyagok is távoznak a szervezetből, arról nem is beszélve, hogy egy jó sportolás, szaunázás, vagy egyéb (:D) aktív mozgás után sokkal frissebbnek, energiával telibbnek érezzük magunkat. A mozgás során felszabaduló endorfin pedig hozzájárul a boldogságunkhoz! A legjobb, ha a szabadban sportolunk, így máris kombináltuk az első ponttal. :)

lukacs.jpg

Kép forrása: www.budapestgyogyfurdoi.hu

Ha a legjobb szaunázási lehetőségeket keresed, kattints ide!

 endorfin_egeszseg.jpg

Kép forrása: itt

Szabadtéri kondiparkok már több helyen megtalálhatók, itt található egy összefoglaló cikk róla.

4. 5 PERC KIKAPCS

Ez egy olyan tevékenység, ami nem igényel semmi mást, csak egy kis odafigyelést és rendszerességet. Mármint odafigyelést arra, hogy ne sajnáljunk magunktól napi 5 percet a teljes kikapcsolódásra. Üljünk vagy feküdjünk le egy nyugodt helyen, zárjuk ki a külvilágot, és NE CSINÁLJUNK SEMMIT! Ha zsizsegnek a gondolatok, hagyjuk őket kószálni, de ne ragadjunk le egyiknél sem. Ha több időnk van, relaxáljunk nyugodtan, nem kell felpattanni 5 perc után. Eleinte lehet, hogy belealszunk, később próbáljunk meg TUDATOSAN SEMMIT CSINÁLNI.

relaxation-facebook-1080x390.jpg

A relaxációról bővebben itt olvashatsz.

5. BARÁTKOZZ OFFLINE

A modern kor és vele a digitális világ, az üzenetküldő applikációk, olcsó telefonos szolgáltatások sok esetben kontraproduktívan hatnak. Azt gondoljuk, bárkivel könnyen kapcsolatba kerülhetünk, csak írni kell neki, csak fel kell hívni, satöbbi. Ki sem kell mozdulnunk a lakásból, de legalábbis nem kell fizikailag egy térben lennünk. Azonban egyre inkább az derül ki, hogy az élő kapcsolatokat nem pótolja semmi, hiszen csupán az írással, vagy a telefonbeszélgetéssel egy csomó gesztus, érzelem, energia 'nem megy át', vagyis nem tudunk úgy kapcsolódni egymáshoz, hogy igazán töltődjünk és töltsük a másikat. A szemkontaktus, a testkontaktus hihetetlen erővel bír, ezért ne fosszuk meg magunkat a barátainkkal való találkozástól, még ha több szervezést igényel egy találkozó összehozása. A hely és a program már csak hab a tortán, ha van kivel megosztani az élményt!

Egy túrázás, kirándulás a családdal, barátaimmal! Nekünk ez az egyik legjobban bevált közös program.

istock_000058985462_baratsag.jpg

Barátok, kikapcsolódás, fény. Kell ennél több?                                                                    Kép forrása: itt

Remélem, hogy a fenti tippek, bár kézenfekvőnek tűnhetnek, mégis tudnak újat adni, illetve emlékeztetni, hogy akár napi 5 perc is hozzájárulhat az energikusabb, elégedettebb életünkhöz!

SCHATZ

 

Ha tetszett a cikk, nyugodtan oszd meg másokkal is, és hagyj egy kommentet/lájkot! :)

Kövess friss fotókért, posztokért a többi csatornámon is:

Facebook: https://www.facebook.com/KicsiKincseimSchatz/

Instagram: https://www.instagram.com/schatz.kicsi.kincseim/

A bejegyzés trackback címe:

https://schatz.blog.hu/api/trackback/id/tr1414313067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása