Kicsi kincseim

Schatz

Schatz

Zongorázik a mackó és más mesék

Könyvajánló

2019. február 12. - Schatzka

Néhány hete kaptunk két mesekönyvet, amit én választottam ki a leírásuk és a képek alapján, és amikről úgy gondoltam, hogy a kisfiam már elég nagy hozzájuk, de nekem sem a könyökömön megy ki a mondókázók és egyéb fura dizájnú lapozgatók után. Az Álomgyár kiadó által megjelent könyvekről hozok most néhány gondolatot.

 

A mackó és a zongora

 

Először valami miatt azt hittem, hogy ez nem gyerekkönyv, pedig a borítón lévő plecsni sokat sejtető volt - 30 ország, 200.000 gyerek kedvence. Mikor megérkezett, meglepődtem, hogy milyen vékony, és hogy mégis mesekönyv. :) Belelapoztam, és nagyon-nagyon tetszett. Olyan kedves rajzok vannak benne, és a története is aranyos. Elég jó analógiát lehet húzni a mackó mesebeli és egy tehetséges fiatal valódi élete között. Bár valószínűleg a kisfiam még nem sokat ért belőle, de az erőszakmentesség és a kedves rajzok, egyszerű mondatok miatt első csekkolás után bátran megmutattam neki, és ő türelmesen, sőt, érdeklődve nézegette és hallgatta végig a mesét. Nagyon szereti mutogatni a sok mackót a képeken, a szép rajzokat, és így szívesen elő is veszem többször ezt a könyvet. Amiatt esett erre is a választásom, mert a zenéről, a tehetségről, és a kitartásról, az álmok megvalósításáról van benne szó, ugyanakkor a főhős nem felejti el, hogy honnan jött. :) Mikor nagyobb lesz a kisfiam, már önálló olvasgatásra is kiváló lesz.

macko_es_zongora.jpg

img_20190131_143639.jpgEz én vagyok, miközben ismerkedem a könyvvel. POJNG

3 perces történetek - Esti mesék

 

Ez a mesekönyv a címe alapján rövid esti meséket tartalmaz, amiről meg is bizonyosodtam, mikor megérkezett. Belelapozgattam, olvastam belőle először magamnak a történeteket, és bár eleinte úgy gondoltam, hogy ez jó lesz beugrónak az esti mesék világába, mégis azt hiszem, kicsit még várok a felolvasással, inkább a mesékhez tartozó szép, érdekes képek köré kerekítem a sztorikat, mert azt vettem észre, hogy a kisfiam azokra mutogat inkább, és kevésbé tud figyelni csak a felolvasásra.Nagyobb gyerekeknek, 3 éves kortól már valószínűleg könnyebben befogadható. Ennek a sorozatnak több más tagja van, azokra is nagyon kíváncsi vagyok - ITT találjátok őket! Kiemelném a gyönyörű borítót, ahol különleges nyomdatechnikai megoldások vannak, az én kisfiam például nagyon szereti simogatni a Holdat, ami picit rücskös, fényes felületű, és felette a 3-as szám fényes. :)

esti_mesek.jpg

 

Jó olvasást kívánok nektek!

SCHATZ

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, és hagyj egy kommentet/lájkot! :)

Facebookon és Instagramon is várlak, képekkel, rövid sztorikkal hasonló témákban!

A bejegyzés trackback címe:

https://schatz.blog.hu/api/trackback/id/tr7714622426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása