Kicsi kincseim

Schatz

Schatz

Rendszer mindenek felett

2017. május 15. - Schatzka

Elképesztő rámolásban vagyok. Végre van időm, így hát az évek alatt különböző helyekre pakolt ezt-azt alaposan átnézem, selejtezem (próbálom, tényleg, de nagyon nehéz, hiszen mindenre szükség lehet egyszer, ugye?!). Legfőképpen pedig: RENDSZEREZEK.

Ez egy igen hasznos dolog, amit apukámtól tanultam. Ő képes méretenként, színek szerint szétválogatni, bedobozolni a legreménytelenebbnek tűnő holmit is, majd utána akkurátusan, fekete gyöngybetűkkel ráírni, hogy mit tartalmaznak. És tudjátok mit? Teljesen igaza van, mert mindegy, hogy két nap, két hét, vagy két év múlva kell valami, de ő MINDIG, MINDENT megtalál!!!!! Évek óta mosolygok, amikor leveszi a szekrény felső polcáról a karácsonyi nagy kartondobozt, tele sok kisebb kartondobozzal, és a legkisebb mértékű aggodalmat sem érezzük, hogyan fogjunk hozzá a karácsonyfa díszítéshez, hiszen az összes kis dobozra rá van írva, hogy mit rejt: "színes és egyszínű égősorok, gyertyák, üveggömbök, girlandok, szaloncukorfüggők és kisebb akasztós díszek", satöbbi. Hihetetlen. És mégis, annyira megnyugtató, és közben szívet melengető érzés.

Ez a "tudás" többé-kevésbé belém ivódott, ezért szinte feszülést érzek magamban, amikor a rendszer huzamosabb időre felbomlik. A férjem és kollégáim is tudnának pár példát mondani, hogy mit is értek ezalatt. Például geometriailag tökéletes távolságban elrendezett füzetek, billentyűzet és egérpad...otthon élére hajtogatott ruhák, méret és téma szerint sorba rakott könyvek és még sorolhatnám. De aztán, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag, a rendszer rajtaütésszerűen elkezd megbomlani. Először csak egy kis ceruza kerül máshova. Majd egy pár irat és ruhadarab merül feledésbe. Aztán hirtelen azon kapom magam, hogy te jó ég... nem találom az útlevelemet. Na jó, ez utóbbi fikció, ilyen még SOHA nem történt velem. 

Ez a csodálatos körforgás MA jutott el arra a szintre, hogy a mások által egyébként tökéletes rendnek vélt káoszt megállítsam, és ismét megteremthessem A RENDSZERT! A tökéletes megnyugvás biztos bázisát. Mert ha egy bármilyen színű vagy szélességű szalagra, vagy akár egy pink színű festékszóróra lesz hirtelen szükségem, akkor tudnom kell, hogy hol keressem, nemde???? Nem is beszélve a virág alakú kitűzőkről, a ragasztóstiftekről, vagy a mini üvegcsékről, amiből megmaradt kábé 50 darab az esküvőnkről... biztos, hogy valamikor szükség lesz ezekre! Ezért is fontos, hogy a nagy dobozban található kisebb dobozokra akkurátusan, fekete gyöngybetűkkel ráírtam, hogy mit tartalmaznak!

És még a csodaszép PÖTTYÖS katicabogár kulcstartómat is megtaláltam!

SCHATZ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schatz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412507375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása