Olyan finom és egyszerű ételeket lehet készíteni a sütőtökből, én évről-évre visszatérek a kedvencekhez. Ma például ezt az isteni tepsis sütőtököt dobtam össze, míg a baba alszik. És még egy csomó másra is van időm, elpakolni, mosni, teregetni, és megírni ezt a kis bejegyzést. :)
Hozzávalók:
- egy közepes sütőtök (vagy egy nagyobb, a maradékból pedig csinálhatunk krémlevest)
- parmezán, vagy más kemény sajt a tetejére
- 250 ml tejszín
- 3-4 szál rozmaring
- szerecsendió ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Megmosom, meghámozom, majd felszeletelem a tököt ujjnyi vastag szeletekre. Belerakom egy üveg tepsibe (lehet bármilyen magasabb falú is), majd megfűszerezem. Én mindenből pár csipettel szoktam ráhinteni, egyenletesen. Ezt követően ráteszem a rozmaringot is, a száráról lecsipegetve, majd rákanalazom a tejszínt, és végül ráreszelem a sajtot. Alufóliával lefedve kb. 50 percig sütöm 180 fokon, majd kb. 10 percig alufólia nélkül.
Önmagában és köretként is szuperfinom és könnyű étel.
JÓ ÉTVÁGYAT!
SCHATZ