Kicsi kincseim

Schatz

Schatz

Tök finom

Rozmaringos tepsis sütőtök

2017. október 07. - Schatzka

Olyan finom és egyszerű ételeket lehet készíteni a sütőtökből, én évről-évre visszatérek a kedvencekhez. Ma például ezt az isteni tepsis sütőtököt dobtam össze, míg a baba alszik. És még egy csomó másra is van időm, elpakolni, mosni, teregetni, és megírni ezt a kis bejegyzést. :)

Hozzávalók:

- egy közepes sütőtök (vagy egy nagyobb, a maradékból pedig csinálhatunk krémlevest)

- parmezán, vagy más kemény sajt a tetejére

- 250 ml tejszín

- 3-4 szál rozmaring

- szerecsendió ízlés szerint

- só, bors ízlés szerint

Elkészítés: 

Megmosom, meghámozom, majd felszeletelem a tököt ujjnyi vastag szeletekre. Belerakom egy üveg tepsibe (lehet bármilyen magasabb falú is), majd megfűszerezem. Én mindenből pár csipettel szoktam ráhinteni, egyenletesen. Ezt követően ráteszem a rozmaringot is, a száráról lecsipegetve, majd rákanalazom a tejszínt, és végül ráreszelem a sajtot. Alufóliával lefedve kb. 50 percig sütöm 180 fokon, majd kb. 10 percig alufólia nélkül. 

Önmagában és köretként is szuperfinom és könnyű étel.

JÓ ÉTVÁGYAT!

SCHATZ

A bejegyzés trackback címe:

https://schatz.blog.hu/api/trackback/id/tr912936737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása