Hű, szerintem legalább 2 hete nem tudtam kinyitni a laptopomat, most is anyukám vigyáz a babára, amíg pötyögök. Elképesztő, hogy kinyílt az érdeklődése a kisfiamnak, pörög, mint a motolla, napközben minialvásai vannak, azok is főleg rajtam... Képzelhetitek, hogy milyen izgalmas lehet vele az élet, de a sütés-főzés nem állhat le. Hiszen enni és ínyenckedni kell! :D
Múlt héten megosztottam egy képet a fincsi banánkenyérről, amit készítettem, most a receptjét is leírom nektek, nagyon gyors és egyszerű, mindent bele kell halmozni egy tálba, összekutyulni, be a kenyérformába, sütőbe és slussz.
BANÁNKENYÉR (Előkészület kb. 10 perc, sütés kb. 50 perc)
Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 2 csésze liszt (én fele finomliszt, fele mandulaliszt arányt használtam, de legközelebb az egészet mandulával fogom)
- 1 csésze eritrit (ha cukrot szeretnétek, abból nem kell ennyi, elég a fele, háromnegyede)
- 1 rúd vanília (félbevágjuk, és belekaparjuk késsel a kis fekete szemcséket)
- 1 ek. kukoricaliszt
- 2 ek. olaj
- 1 cs. sütőpor
- 1/2 csésze apróra vágott dió
Elkészítés:
A banánt villával összepépesítjük. Hozzákeverjük az összes többi adalékot, beleöntjük egy kivajazott kenyér- vagy őzgerinc formába, és sutty be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, és hagyj egy kommentet/lájkot! :)
Facebookon és Instagramon is várlak, képekkel, rövid sztorikkal hasonló témákban!