Kicsi kincseim

Schatz

Schatz

Nasi

2017. május 11. - Schatzka

Az vagy nekem, mi testnek a kenyér. Egész pontosan, a nasi! Legeslegjobb találmány azoknak, akik sokszor keveset esznek! Például nekem!

Mindig is irigyeltem azokat a barátaimat és családtagjaimat, akik egy étterembe beülve a klasszikus előétel, leves, főétel után még egy csodálatos desszertkölteményt is képesek eltüntetni anélkül, hogy utána még órákig csak pihegve vegyék a levegőt, miközben fogadkoznak, hogy soha többé nem vesznek ételt magukhoz. Nekem ez nem megy, pedig higgyétek el, próbáltam. Belőlem gazdagodnának meg az 'all you can eat' típusú éttermek... a jó vendég, aki NEM képes sokat enni (utóbbit a férjem megkérdőjelezi, főleg most, hogy áldott állapotban vagyok). Egyszóval, már régóta tudom, hogy nekem a sokszor keveset (vagy egy icipicivel többet) típusú táplálkozás ideális. És itt visszakanyarodhatok a NASIhoz! :)

A nasi lehet a tízórai, vagy akár az uzsonna idejében. Vagy persze mindkét időpontban ;). Egy pár falatka keksz vagy tápláló kesudió a testnek és a léleknek. Lehet egy pohárka joghurt némi gyümölccsel - bátrabbak megszórhatják a mostanában divatos chia maggal vagy lenmaggal is; egy klasszikus túró rudi szigorúan a hűtőből kivéve, hogy a csoki jó roppanós maradjon; vagy néhány szem aszalt szilva és jutalmul egy szelet gofri, amiért egészségesen nasiztam. 

A nasi mellé - amely ezúttal az egyik gourmet nászajándékunk részét képező tradicionális angol keksz - feltétlenül dukál egy kis kávé vagy tea. Tökéletes laza kávét készíthetünk egy olyan típusú kannában, mint a képen is látható. Ez különösen jól jön olyankor, amikor a klasszikus kotyogó tetejét nem tudjuk letekerni, mert hajnalban a férjünk izomból rászorította, hiszen úgy jönnek csak ki az aromák igazán! Mostanában kísérletezem azzal, hogy nem teszek cukrot a kávémba, hogy megérezzem a kávé eredeti ízét. Nem tudom, hogy mikor fogom tudni átadni magam ennek a varázsnak. Most még sokat segít az a 'kis fekete' bögre, amit a főiskolai nagy hatos bandánk egyik tagjától kaptunk mindannyian pár éve. Mindenki a bűvös "GY" és a saját monogramjával ellátva. 

Na de ez már egy másik történet...egy következő Kicsi kincs mellett elmesélem!

SCHATZ

A bejegyzés trackback címe:

https://schatz.blog.hu/api/trackback/id/tr312497939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása